Berkeley Law... Building for the Future

Our approach to addressing Berkeley Law's remarkable growth over the last few years includes both renovation of existing space and construction of a new building.

We are committed to making Berkeley Law more sustainable; our new projects are designed and constructed in accordance with UC Berkeley green building practices.

West Terrace Patio, Student Center, Offices and Classrooms

South Addition

This new building complex in the law school courtyard will create a home for the law library's extensive collection two stories underground. The design includes huge skylights and open stairways to produce a light and inviting environment.

At ground level, a pavilion-style building will house a café, student lounge, and a state-of-the-art classroom. On top, a roof-deck garden will be connected by bridges to the main reading room and to the Steinhart Courtyard. A newly landscaped courtyard will create a green and vibrant transition from Berkeley Law to Bancroft Way.

See a time lapse video clip of the excavation.

2011

Moving the Law Library from the center of the law school to the South Addition will enable us to reclaim that space and transform it into seminar rooms, offices, and legal clinics.